El Tona il·lusiona i no falla en la seva estrena a casa

L’equip va aconseguir la segona victòria de la temporada i suma sis punts amb dues jornades

Celebració del segon gol del Tona. Font: Josep Pla

Gerard Bayés, 16/09/2024

La il·lusió del projecte que va descriure Marc Roquet després de la primera jornada era una realitat. Els tonencs ho van demostrar durant els noranta minuts de partit i, l’equip de Ricard Farrés, va aconseguir la seva segona victòria de la lliga, després de guanyar per tres gols a un al Club de Futbol Badalona, un dels candidats a l’ascens de categoria. L’equip rebia la visita d’un equip gran de la Tercera Federació i van demostrar de què són capaços durant tot el partit.

Tot i això, a la primera part, els dos equips van gaudir de les seves oportunitats. El Tona no va tardar a avançar-se i, al minut 9, Dan Coll va obrir la llauna després d’aprofitar una centrada mil·limètrica de Pau Morer. El Tona es posava per davant al marcador, però l’avantatge no va durar gaire estona, ja que Álvaro Vázquez, el davanter del Badalona, va empatar el partit. El golejador badaloní, que ja havia aconseguit dues dianes a la primera jornada, va aprofitar una errada en sortida de pilota dels locals per inventar-se un xut potent que va acabar a l’interior de la porteria de David Aroca.

A partir d’aquí, domini tonenc, amb molt bona imatge i creant diverses ocasions. El joc del Tona sempre passava pels peus dels seus migcampistes. Vilanova, Escarrabill i Salarich es van vestir de directors d’orquestra i un Tona molt dominant veia com les ocasions que creaven no acabaven en forma de gol.

Tot i les ocasions dels locals, l’equip sempre havia d’estar pendent d’Álvaro Vázquez. L’exdavanter de primera divisió avisava amb accions de molta qualitat i sempre creava furor quan s’acostava a l’àrea del Tona. Tot i això, al minut 43 va arribar el moment del capità tonenc. Després de realitzar una primera part que fregava l’excel·lència, Nil Salarich es va inventar un xut des de la frontal de l’àrea, que va treure les teranyines de la porteria que defensava Juan Vicente Canales. Amb aquest gol, el partit arribava a la mitja part amb avantatge dels tonencs al marcador.

A la segona part, els equips no van disposar de tantes ocasions i l’estratègia va tornar a donar una alegria al Tona. Arnau Camaño només va necessitar set minuts per fer el tercer gol dels locals i el seu primer a la Tercera Federació. Ja a les acaballes del partit, el Badalona va disposar de dues oportunitats per empatar el marcador, però Aroca es va posar l’uniforme de salvador.

Fitxa tècnica:

Unió Esportiva Tona: David Aroca, Xavi Aparicio, Dan Coll, Marc Vicente, Toni Sureda, Èric Vilanova, Guillem Escarrabill (Marc Pijuan, min 85), Nil Salarich, Flavio (Arnau Camaño, min 72), Pau Morer (Bernat Casadevall, min 60) i Marc Roquet (Ferran Generó, min 72).

Club Futbol Badalona: Juan Vicente Canales, Cristian Márquez, Álvaro Vázquez, Jaume Piñol (Enric Baquero, min 63), Sergio Enrique Bermúdez (Alex Rico, min 43), Mario Gónzalez (Ignacio Fassani, min 71), Gonzalo Pereira, Daniel Homet, Ot Serrano i Marc Alegre (Antoni Larrosa, min 45), Albert Manel Estelles (Iker Bermúdez, min 71).

Gols: 1-0, Dan Coll (9’), 1-1, Álvaro Vázquez (17’), 2-1 Nil Salarich (43’). 3-1 Arnau Camaño (79’).

Àrbitres: Heaven Núñez Ruíz (Anoia), Vicente Morales Donate (Penedès – Garraf) i Aleix Blanch Orduña (Granollers).

Incidències: Partit corresponent a la segona jornada del grup V de la Tercera Federació al Municipal de Tona.