El Tona cau eliminat a Badalona

Gerard Bayés Gavilà, 11/08/2024

Els tonencs perden per tres gols a zero a l’Estadi Municipal de Badalona i diuen adeu a la Copa Federació. Era la primera participació del Tona a la competició estatal i l’equip no va ser capaç d’aconseguir un resultat que el mantingués viu per disputar les semifinals davant el Centre d’Esports Sabadell. 

La primera part del partit no reflecteix gens el resultat final de l’enfrontament. Des de l’inici, els de Ricard Farrés van tenir el control de partit, acompanyat d’un plantejament clau en la pressió i amb bones pauses quan l’equip recuperava la pilota. A partir d’aquí, el Tona va ser capaç de crear ocasions per avançar-se al marcador, però l’efectivitat va ser la paraula que descriu els noranta minuts de partit. Un Flavio estelar i Marc Roquet van disposar de diverses ocasions clares per avançar el Tona, però cap d’elles van acabar al fons de la xarxa. A partir d’aquí i en les acaballes del primer tram, els badalonins van aprofitar una acció de pilota parada per obrir la llauna i marxar amb avantatge a la mitja part. 

L’inici de segona part va tenir un guió més pausat i cap dels dos equips es van aproximar a la porteria rival, tot i repartir-se el control de la pilota. El Tona va buscar el gol de l’empat, però els de Gerard Albadalejo van aprofitar, de nou, la seva ocasió per fer el segon gol del partit, després de rematar una centrada lateral. Els tonencs no van llançar la tovallola, però al minut 74, l’equip es va quedar amb deu jugadors, després de l’expulsió d’Aroca i la remuntada es complicava. Als últims instants de partit, Álvaro Vázquez va aprofitar una errada defensiva dels tonencs per fer el tercer de l’enfrontament (87’) i va donar per acabada l’esperança dels osonencs a la Copa Federació.

Marc Pijuan i Flavio en l’enfrontament de Copa Federació. Font: Àlex Rodríguez